Telefon

+3672/465-123

E-mail

info@kulturvarad.hu

Kedves Közönségünk! Kedves Vendégeink, Partnereink!

Kedves Pécsváradi és környékbeli lakosok!

YouTube csatornánk mellett Facebook oldalunkon is szeretnénk megosztani a mai napon, azaz január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, a tegnap este közzétett videónkat. Ha valaki lemaradt róla, most közvetlenül itt is megnézheti, lájkolhatja és megoszthatja minél több ismerősével, amit természetesen nagyon köszönünk a közreműködők nevében is! ❤️🤍💚

🇭🇺 A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban Csekén ezen a napon fejezte be – „a magyar nép zivataros századaiból” vett példákra épített költeményét – a Himnuszt.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Az emléknapon országszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával, továbbá – 1993 óta – az oktatással, pedagógiai munkával kapcsolatos díjakat is.

A járványhelyzet miatt idén sajnos csak online, viszont egy példaértékű összefogással elkészített kisfilm keretében nyílik lehetőségünk megemlékezni nemzeti kultúránkról.

Köszönjük az önzetlen és segítő közreműködést Zádori János úrnak, Pécsvárad Város polgármesterének, Bagány Attilának, a Pécsváradi Zeneiskola művésztanárának, a Pécsváradi Rézfúvós Kamaraegyüttesnek: Horváth Pálnak (trombita), Horváth Rolandnak (tenorkürt),

Zsifkó Istvánnak (tenorkürt), Tóka Domosnak (tuba) és felkészítő tanáruknak, Wagner József karnagy úrnak.

Külön köszönet a film készítőinek, Friskó Péternek (FHT-Fidó Hang- és Fénytechnika/Hangstúdió), Kerekes Péternek és Baumgartner Péternek (Kerekes Fotó&Film), akiktől Pécsvárad városa ajándékba kapta ezt a nagyszerű kép- és hanganyagot. ❤️🤍💚

Fogadják szeretettel ONLINE ünnepi műsorunkat, melyet az alábbi linkre kattintva nézhetnek majd meg:

https://www.youtube.com/watch?v=Mfmb9UitS3I

0:09 – Zádori János, Pécsvárad város polgármesterének köszöntője

0:58 – Hidas Frigyes: Quartettino (1-2-3. tétel), előadja: a Pécsváradi Rézfúvós Kamaraegyüttes

5:11 – Apaceller Gergely, a PMKKM Nonprofit Kft. ügyvezető igazgazójának köszöntője

5:57 – Máté Péter: Hazám, előadja: Bagány Attila (dob), Apaceller Gergely (basszusgitár) és Apaceller Péter (ének, zongora).

Ajánlott cikkek