Telefon

+3672/465-123

E-mail

info@kulturvarad.hu

2022. ÁPRILIS 21. (csütörtök) 19.00-20.00 óra között – FELEDI JÁNOS-FELEDI PROJECT: „SZÁLKÁK” c. táncelőadás a Művelődési Központ Színháztermében csatlakozva a tíz nappal azelőtti Magyar Költészet Napjához és a hétvégi Város Napi rendezvényekhez.

Pilinszky János azonos című kötete inspirálta előadás rólunk, emberekről szól. Mit üzen 21. században nekünk Pilinszky szellemisége? Ehhez ezt a Pilinszky matériát kell átengednünk magunkon. Saját élethelyzetünkben, fejlődésünkben hol tartunk épp? Hogyan illeszkedünk a világba, és hol tart személyiségünk, lelkünk fejlődése? Miben vagyunk közösek Pilinszkyvel? Lelkünkben, a hinni akarásban. Megszületünk. Tapasztalni kezdünk. Elindulunk egy úton. Kialakítunk magunk körül egy érzékeny, lázadó, ám törékeny burkot. Hogyan viszonyulunk a világhoz, hol a helyünk benne?
Miképp illeszkedünk bele, és értjük meg a körülöttünk lévő mindenséget? Merünk-e teljes, szép életet élni?
Elkerülhetetlen a konfrontáció. Belső vívódás, magány, egymásra találás mind-mind életünk része.
De a különböző élethelyzetekben, szakaszokban merjük észrevenni a jót. Higgyünk magunkban. Higgyünk abban, hogy előrébb jutunk, ha szeretettel viszonyulunk egymáshoz. Merjünk önvizsgálatot tartani, és eljutni a megbocsátásig, a bocsánatkérés felszabadító ajándékáig! A szeretet felismerése talán a legfontosabb a megtisztulás útján.

Az előadás a közelmúltban Los Angelesben bemutatásra került. Egy felújítás, mivel színész bevonásával egy teljes összművészeti fúziót kap a néző: tánc, zeneművészet és próza, vers együtt egy előadásban.

Előadók, táncművészek: LÁZÁR ESZTER, SPALA KORINA, TRILL ZSOLT m.v., FELEDI JÁNOS
Zongora: TÓTH MARIANN
Jelmez: HENEZ MARIANN, MATISZ GÁBOR

Fénytervező: HEPKÓ MIKLÓS

Díszlet-látvány: MINORICS KRISZTIÁN

Rendezés-koreográfia: FELEDI JÁNOS (Harangozó Gyula-díjas)

A Déryné program támogatásának köszönhetően az előadás 200,- Ft-os kedvezményes jegyáron tekinthető meg. Jegyek elővételben és a rendezvény napján kaphatók a Művelődési Központ 2-es irodájában. Bővebb infó: 72/465-123  A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják!

Ajánlott cikkek