Telefon

+3672/465-123

E-mail

info@kulturvarad.hu

Az idei esztendőben, a Pécsváradi Leányvásár alkalmából Pécsvárad Város Önkormányzata ismét megrendezi az immár hagyományossá vált Baranya Megyei Népdaléneklési Versenyt, 2022. október 14-én (pénteken) 11 órai kezdettel, a Pécsváradi Művelődési Központban.

Szeretettel várjunk a megye iskoláiból, azon alsó- és felső tagozatos diákok jelentkezését, akik ének-zenei tevékenységükben kiemelkedően teljesítenek. Kérjük a szakpedagógusokat, javasoljanak gyermekeket, segítsék felkészülésüket, tegyék lehetővé, hogy a legjobb hangú tanulóik eljussanak erre a színvonalas megmérettetésre.

Jelentkezési határidő: 2022. október 10. (hétfő)

Jelentkezés módja:
e-mailben:
andrics.aliz@gmail.comcímen, melyben szerepeljen:

Iskola neve, diák neve, osztálya, kötelező és választott dala

Eredményhirdetés: 2022. október 14-én, a versenyt követően

Iskolánként legfeljebb 5 alsós és 5 felsős diák nevezését várjuk.  

A versenyre két dallal kell készülniük a gyermekeknek:

1 kötelező és 1 bármilyen tájegységből hozott népdal, legalább két versszakkal.

Kötelező dalok:

1 – 4. osztályosoknak: Megismerni a darut a tolláról…

5 – 8. osztályosoknak: Kék ibolya búra hajtja a fejét…

Az értékes nyeremények mellett, a legjobbaknak lehetőségük nyílik bemutatni népdaltudásukat és csengő hangjukat, a Pécsváradi Leányvásár nagyszínpadán, 2022. október 15-én, szombaton.

Elengedhetetlenül fontosnak tartjuk, hogy a helyi és környékbeli gyermekek, a kötelező tananyagon kívül, megismerjék közvetlen környezetük kultúráját, néphagyományait, dalait. Ugyanakkor fontosnak tartjuk az egyéni ízlés kifejezését, saját egyéniségek kibontakozását is, ezért hagytunk teret, a második népdal szabadon választhatóságában.

 Kérjük az igazgatókat, juttassák el a szaktanároknak, zeneiskoláknak a felhívást. Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklődésüket, és segítségünkre lesznek a kitűzött célunk megvalósításában.

A kötelező dal hanganyagát kérésre szívesen továbbítjuk. Amennyiben bármi kérésük, kérdésük lenne a versennyel kapcsolatban, készséggel állunk rendelkezésükre, a már fent említett e-mail címen!
JÓ MUNKÁT, ÉS EREDMÉNYES FELKÉSZÜLÉST KÍVÁNUNK!

Szervezők:

Andrics Aliz és Józsa-Papp Éva

(A verseny lebonyolításában kiemelt figyelmet szentelünk az aktuális járványügyi előírásoknak!)

képünkön a tavalyi év díjazottjai:

CH4A8681

Ajánlott cikkek